Birçok yasal alanda uzmanız
Sizlere yasal sorunları çözmede yardımcı oluyoruz
Ceza Hukuku
Ceza Hukuku, kanun tarafından bireylerin uygulaması ya da uyması emredilen eylemlerin yapılması, kanun tarafından yasaklanan ve kesinlikle yapılmaması gereken eylemlerin yapılması sonucunda meydana gelen suçla ilgili yaptırımların ne olacağıyla ilgilenen hukuk dalıdır.
Miras Hukuku
Miras hukuku,gerçek kişinin ölümü veya gaipliği halinde, o kişinin malvarlığının yani terekesinin Türk Medeni Kanununun öngördüğü şekilde, kimlere ve nasıl intikal edeceğini düzenleyen hukuk dalıdır.
İş Hukuku
İş hukuku, işçi hakları, çalışma koşulları, işçi ücretleri, işçi sendikaları ve işveren-işçi ilişkileri ile ilgili konuları inceleyen hukuk dalıdır. İş hukuku Kara Avrupası hukuk sistemlerine dahil ülkelerde genellikle milli iş kanunları ile düzenlenmektedir.
Gayrimenkul Hukuku
Gayrimenkul hukuku eşya hukukunun bir alt dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Gayrimenkul, bilindiği üzere “taşınmaz” anlamına gelmektedir. Taşınmaz kavramının içeriği geniştir. Ev, arazi, tarla, apartman, site, alışveriş merkezi, iş yeri, plaza ve rezidans gibi birçok yerleşim yerinden bahsedilebilir.
Aile Hukuku
Aile hukuku, aileye ilişkin konularla ilgilenen, medeni hukukun kapsamı içinde yer alan bir hukuk dalıdır. Aile hukukunun başlıca konuları nişanlanma, evlenmenin koşulları ve hükümleri, boşanmanın koşulları ve sonuçları, mal rejimleri, aile konutu, soybağı, evlat edinme, velayet, çocuğun nafaka hakkı, vesayet, kayyımlık, yasal danışmanlık, yardım nafakasıdır.
Ticaret Hukuku
Ticaret hukuku alanı bütün ticari işlemleri düzenleyen bir hukuk dalıdır. İlgili kanunlarda İşletmeler, bireyler veyahut tacirler arasındaki ticari ilişkiler veya işlemlerin nasıl olacağı düzenlendiği gibi tarafların hakları da korunmaktadır. Şirketler hukuku ise ticaret hukuku alanında yer alan ticaret şirketlerine ilişkin hukuki işlemlerin incelendiği bir hukuk dalıdır.
İcra İflas Hukuku
Borçlu ve alacaklı ilişkilerini konu alan icra ve iflas hukuku, alacaklı olan kişi ile borcunu ödemeyen borçlu arasındaki hukuki işlemleri kapsayan bir hukuk dalıdır. Alacaklının borçlu aleyhine açacağı icra takipleri, gereken şartlar oluşmuşsa iflas davaları ve tüm bunların hangi kanuni işlemlerle yapılası gerektiğine icra iflas kanunu ve icra iflas hukuku belirlemektedir .
Sigorta Hukuku
Sigorta davaları; genel olarak sigorta şirketlerine karşı açılan ve sigorta şirketlerinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi sebebiyle ortaya çıkan uyuşmazlıkların dava yolu ile giderilmesidir. Dava konusu olan uyuşmazlığa göre, Asliye Ticaret Mahkemesi veyahut Asliye Hukuk Mahkemesi görevlidir.